DE LINK - Roeselare

DE LINK - Roeselare

 Lokaal collectief huis-aan-huis vervoer op afroep

bridgemedia | 『アディダス』に分類された記事一覧

Reservatienummer De LINK:
0474 714 114

Website De LINK - Roeselare:
 

 

Wat?
‘De LINK’ staat voor ‘lokaal collectief huis-aan-huis vervoer op afroep’. In zuidelijk Roeselare (Oekene, Vossemolen, Beitem en de Zilverberg) belt men rechtstreeks de lokale vrijwillige LINK-chauffeurs die dorpelingen met het LINK-minibusje thuis ophaalt om hen op en af naar hun bestemming te vervoeren.
Onderweg kan gerust nog iemand opstappen wat het nog gezelliger en efficiënter maakt. Vooral handig voor ‘autolozen’ (zowel jeugd als senioren), voor wie ver van de bushalte woont of voor wie fietsen of stappen niet evident is.

Het is de bedoeling om De LINK uit te bouwen als volwaardig lokaal vervoer, ook als boodschappendienst (‘KLUSBUS’ voor de derde leeftijd), collectieve dorps-BOB, als toezicht uit bekommernis en sociaal aanspreekpunt.

De LINK met de Lijn en de trein: 

In het kader van duurzaamheid is DE LINK vooral bedoeld als voor- en natransport complementair aan het gemeenschappelijk vervoer als volwaardig alternatief voor het individueel belastend autovervoer.r.

LINK-zone:

Zuidelijk Roeselare (Oekene, Vossemolen, Beitem en de Zilverberg) = gebied op grondgebied Roeselare ten zuiden van de Rijksweg (R32/N36), Ieperseweg en de Ieperseaardeweg.

Deze LINK-zone is de startplaats of eindbestemming.
De maximum LINK-verplaatsing buiten de LINK-zone is 10 GPS-kilometers.
Wat niet kan is bv. iemand vervoeren van Moorslede naar Ledegem. 

Wanneer?

DE LINK rijdt iedere weekdag van ’s morgens  8:00 u. tot ’s avonds 18:00 u.
Op zon- en feestdagen, in het weekend en buiten de rijtijden van De LINK is het aangewezen om De LINK daags voordien te reserveren!
Het is de bedoeling dat DE LINK-service wordt uitgebreid tot collectieve dorps-BOB op zaterdagavond tot in de late uurtjes … Drink & bel De LINK.

Wie?

Iedereen die zich bevindt in De LINK-zone wordt heen en terug gependeld naar zijn bestemming tot 10 GPS-km buiten de LINK-zone.
Ook van 10 GPS-km buiten de LINK-zone naar de LINK-zone kan.
Rolstoelgebruikers kunnen meereizen mits hun rolstoel opplooibaar is en de persoon voldoende zelfstandig om in de minibus in te stappen uiteraard met hulp van de LINK-chauffeur.

Tarieven?

- prijs: altijd ongeacht aantal inzittenden.
- voor een rit tot 10 km buiten De LINK-zone of omgekeerd vanaf 10 km buiten de  LINK-zone tot een bestemming in de LINK-zone betaal je aan de LINK-chauffeur €2,5 opstapkost/lidgeld en een kleine vergoeding van €0,36/km vanaf de opstapplaats tot aan de afstapplaats plus het aantal km voor de terugrit van de chauffeur.
- Reizigers op hetzelfde traject delen de kost. 

KLUS-bus? 

De LINK fungeert ook als boodschappendienst voor de derde leeftijd. Goederen/winkelwaar wordt afgehaald en thuis bezorgd. De betaling van de goederen gebeurt rechtstreeks tussen diegene die bestelt en de winkelier zonder tussenkomst van de LINK-chauffeur. Een marktganger die goederen meebrengt voor derden kan deze thuis laten bedelen door de LINK. Een KLUS-rit wordt aangerekend zoals een gewone rit.

Meer info vind je op de website van De Link Roeselare