Fietsplezier voor iedereen

Vzw ‘Fietsplezier voor iedereen’ wil iedereen het plezier van fietsen (terug)geven. Ook mensen die omwille van een beperking niet (meer) kunnen fietsen.

latest Running Sneakers | Nike Go FlyEase Black - CW5883-002

Contact

vzw Fietsplezier voor iedereen
t.a.v. Bart Hiemeleers
Hengelhoefstraat, 118
B-3600 GENK
info@fietspleziervooriedereen.be
http://www.fietspleziervooriedereen.be

Verhuur elektrische rolstoel

’Vakantiehuis Fabiola’
Weldoenerslaan 5
B-3630 Maasmechelen
Tel. 089/77.05.35
Fax 089/77.41.52
http://www.kfh.be/

                                      

'Fietsplezier voor iedereen'

Fietsplezier mogelijk maken voor personen met een beperking die hierdoor niet zelfstandig kunnen fietsen dat is het doel.

Rolstoelfietsen met elektrische hulpmotor zijn erg duur (± 6000/7000 euro). Te duur voor zorginstellingen. 
Daarom ondersteunt vzw ‘Fietsplezier voor iedereen’ elke zorginstelling die samen met scholen en verenigingen acties onderneemt zoals een balpennenverkoop. Met de opbrengst van deze acties kunnen één of meerdere rolstoelfietsen aangekocht worden.

Vakantiehuis Fabiola

In 2009 en 2010 verzamelde vzw ‘Fietsplezier voor iedereen’ fondsen voor de aankoop van 10 rolstoelfietsen met elektrische hulpmotor voor ‘Vakantiehuis Fabiola’.
Deze rolstoelfietsen worden dagelijks gebruikt door de vele vakantiegangers. De huurprijs bedraagt 10 euro per dag.
Door de lage huurprijs willen wij fietsplezier mogelijk maken voor iedereen. De huurprijs dient enkel om de kosten te dragen van het onderhoud en het elektriciteitsverbruik.

‘Ter Heide’

In 2008 en 2009 werden fondsen verzameld voor de aankoop van 16 rolstoelfietsen met elektrische hulpmotor voor ‘Ter Heide’. Deze werden verdeeld onder de vier campussen : telkens 3 op de kleinere campussen in Borgloon en Tongeren, 5 in Genk en 5 op de campus Zonhoven. Deze rolstoelfietsen zijn intussen zeer goed ingeburgerd binnen ‘Ter Heide’ en worden volop gebruikt, tot groot jolijt van de bewoners.