Maatwerkbedrijf_Kuurne

Maatwerkbedrijf WAAK rijdt voortaan elektrisch

In het kader van het Charter Duurzaam Ondernemen zet WAAK jaarlijks een aantal kleine en grootse acties op om telkens opnieuw stappen vooruit te zetten in het duurzaam ondernemen. 

Giftofvision - Sneakers search engine | Women's Nike Air Force 1 trainers - Latest Releases , Ietp

Maatwerk Waak

https://www.groepmaatwerk.be/in-de-kijker/maatwerkbedrijf-waak-toont-de-weg-naar-duurzaam-woon-werkverkeer

Tim Vannieuwenhuyse, algemeen directeur WAAK:

"Met de fiets naar het werk komen is goed voor de persoonlijke conditie, zeker goed voor het milieu en tenslotte ook voor de portemonnee. Een elektrische fiets kan mensen die iets verder af wonen over de streep halen om toch met de fiets te komen werken."

Daarvoor is een groepsaankoop opgezet samen met BIZBIKE. Dankzij een subsidieproject van Minister Tommelein, CLEAN POWER FOR TRANSPORT kon bovendien nog een extra vermindering toegevoegd worden, waardoor de fiets voor de werknemers minder dan de helft kost. Mits een engagement om de fiets effectief te gebruiken om naar het werk te komen, kan bovendien de fiets afbetaald worden in kleine schijfjes. Dankzij een hoge fietsvergoeding (23€/km) kan de fietsfactuur als het ware “bijeen gefietst” worden.

Net geen 250 mensen tekenden in op de groepsaankoop, waarvan 152 WAAK-medewerkers zelf. Een groot succes dus ! 152 extra fietsen staat gelijk met 152 auto’s minder.