Tvelootje in Kortrijk leent kinderfietsen uit op de groei

Veel geld betalen voor een kinderfietsje waar je zoon of dochter na een jaar is uitgegroeid, dat is zonde van het geld. Kortrijk heeft daar een oplossing voor: een uitleendienst voor kinderfietsen.

Sports Shoes | JORDAN BRAND

Preregistratieformulier
Tvelootje Kortrijk

Hoe werkt Tvelootje

Tvelootje werkt met abonnementen. Die kosten 40 euro per jaar voor een gewone fiets en 20 euro voor een loopfietsje, mensen met geldproblemen betalen zelfs maar de helft.

Wanneer je kind te groot geworden is voor z'n fiets kan je die inruilen voor een andere die beter past.

Ruilen en delen

Voorlopig zijn er 150 fietsen om uit te lenen, maar als de dienst succes heeft komen er nog fietsen bij. Tvelootje is ondergebracht in de Deelfabriek in de Damastweverstraat.
Daar zitten verschillende organisaties samen bij wie je terecht kan om spullen te ruilen of te delen.

Enkel als je in Kortrijk woont kan je lid worden van Tvelootje

Preregistratie Tvelootje

Tvelootje is een deelsysteem voor kinderfietsen. Met dit formulier geef je aan interesse te hebben om lid te worden.  Het aantal beschikbare fietsen is beperkt. Begin augustus krijg je bericht of er voor jou een fiets beschikbaar is. Pas op dat moment beslis je om effectief lid te worden (of niet).

Door je lid te maken, kan je doorheen je 'fietscarrière' constant gebruikmaken van een goed onderhouden, kwalitatieve fiets. Je wisselt wanneer nodig.
Tvelootje richt zich op Kortrijkse kinderen van 0 tot 12 jaar, al is vooral de lengte van het kind bepalend. Het grootste model (24") is geschikt tot 140/150 cm.
Wil je voor meerdere kinderen uit het gezin een fiets gebruiken, dan vul je voor elk kind een apart formulier in.