Eerste rolstoelcambio in Mechelen

Proefproject: Rolstoelcambio in Mechelen

In Mechelen kunnen ook rolstoelgebruikers voortaan gebruikmaken van het deelautosysteem Cambio. Dankzij een aangepaste auto die Cambio in Vlaanderen ter beschikking stelt van rolstoelgebruikers.

nike dunk high black leather chair for sale | Jun 21, 2021 White Oreo Tech Grey CT8527-100 Release Date - SBD

Inschrijven
vlaanderen@cambio.be

Cambio Vlaanderen 
Kon. Maria Hendrikaplein 65B
9000 Gent.
09/242 32 17
ma-vrij 9 - 17u30 

Link proefproject:
Rolstoelcambio Mechelen

Rolstoeltoegankelijke deelauto in Mechelen

Cambio autodelen vlaanderen lanceert haar eerste aangepaste, rolstoeltoegankelijke deelauto in Mechelen. Met deze rolstoeltoegankelijke cambio-auto beschik je als rolstoelgebruiker over je eigen auto ... op die momenten dat je er één wenst.

De rolstoeltoegankelijke auto van cambio is voor alle cambio-gebruikers toegankelijk, niet enkel voor rolstoelgebruikers. Door de aanpassingen in de wagen is die immers voor iedereen gewoon bruikbaar: de koffer moest niks aan ruimte inboeten en ook de achterbank blijft behouden.Voor rolstoelgebruikers is de wagen dankzij de bodemverlaging optimaal toegankelijk. De wagen (model Citroen Berlingo) is zowel bruikbaar voor gewone rolstoelen als voor mensen met een scootmobiel (maximale breedte van de rolstoel is 75cm - diepte van de koffer 140 cm). Dankzij de binnenhoogte van 144 cm kan je makkelijk in je rolstoel blijven zitten tijdens de rit en van het uitzicht door de ramen genieten. Hoewel de achterbank tijdens deze rit opgeklapt is, blijft er toch nog ruimte voor wat bagage naast de rolstoel en is er plaats voor twee extra passagiers naast de chauffeur. De rolstoeltoegankelijke auto voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften.

Hoe krijg ik toegang tot deze wagen?

De rolstoelcambio is voor iedereen bruikbaar mits lidmaatschap van cambio.

1. Je cambio-kaart aanvragen.

Online via de knop 'Inschrijven' gaat het snelst. Je kan ook de bestelbon downloaden en het formulier ingevuld aan Cambio bezorgen met de post of per fax. 

Je chauffeur moet zelf niet noodzakelijk een eigen cambio-kaart hebben om jou te vervoeren. Hij/zij mag jouw kaart wel enkel gebruiken om de auto op te pikken en terug af te zetten zonder dat je zelf in de auto aanwezig bent. Je kaart uitlenen aan derden mag dus niet. Voor slechts 1 euro per maand vraag je een partnerkaart aan, waardoor je (vaste) chauffeur ook op andere momenten een cambio-auto kan gebruiken.

2. Je (rolstoeltoegankelijke) cambio-auto reserveren

Reserveer je auto met de cambioApp, via de telefoon of online ... 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Je kan de auto reserveren voor één of meerdere uren of voor meerdere dagen. 

De rolstoeltoegankelijke wagen staat op standplaats Lijsterstraat Mechelen. Opgelet, dit betreft momenteel een pilootproject met één aangepaste wagen: wie eerst komt, eerst maalt. 

3. Rijden

Je chauffeur haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met jouw/zijn cambio-kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit brengt je chauffeur de auto gewoon terug naar z'n standplaats. Klaar voor de volgende gebruiker. 

4. Afrekenen

Auto rijden (ook met een deelauto) is natuurlijk niet gratis. Op het einde van de maand ontvang je een gedetailleerde factuur (met een overzicht van al je ritten) en wordt er afgerekend. Zoals elke cambio gebruiker betaal je per uur en per gereden kilometer. Binnen dit proefproject koos cambio ervoor dezelfde tarieven te hanteren als voor de andere mini-bestelwagens (prijsklasse M).

Download Folder.
Download Gebruiksaanwijzing Rolstoelcambio