Leen een kinderfiets bij Fietsbieb Diepenbeek

Fietsbieb in Ham en Diepenbeek

Fietsbieb opent in Ham en Diepenbeek - eerste uitleenpunten in Limburg

latest jordans | Releases Nike Shoes

Fietsbieb Ham

Patrick Bosmans: 0478 24 68 59 
Paul Nies: 0479 55 31 88

https://www.facebook.com/FietsbiebHam/ 

Fietsbieb Diepenbeek

Bart Bynens: 011 29 08 03 of 0475 61 18 34

https://www.facebook.com/fietsbiebdiepenbeek  

 

Een kind ontgroeit zijn fietsje snel en de druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken neemt sneller toe dan de portemonnee kan volgen. En al vind je op een rommelmarkt een leuk tweedehands exemplaar, dikwijls komen er kosten bij kijken vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan.

Bart Bynens, verantwoordelijk voor Fietsbieb Limburg: “Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen voor hun kind tot 12 jaar een fiets lenen. Tweedehands, maar tiptop in orde. Is je zoon of dochter aan een grotere fiets toe of wil hij of zij eens een ander modelletje? Wel, dan mogen ze de geleende fiets gewoon inwisselen voor een ander exemplaar uit de Fietsbieb. Een heel jaar lang! Zelfs veel langer, als je ook de volgende jaren Fietsbieber blijft.”

Vrijwilligerswerking

Het project steunt op vrijwilligers. Zij verzamelen de fietsen, knappen ze op en lenen ze vervolgens uit. Door met vrijwilligers te werken, lukt het om de kostprijs voor gezinnen laag te houden en werkt de Fietsbieb ook gemeenschapsvormend. 

De Fietsbieb zoekt nog vrijwilligers. Sleutel je graag en met kennis van zaken aan fietsen? Interesse om de Fietsbieb in jouw gemeente enkele uren per maand open te houden? Wil je de Fietsbieb mee promoten of heb je creatieve ideeën? Dan ben jij de geknipte vrijwilliger voor de Fietsbieb.

Fietsbieb Ham

Het initiatief voor de Fietsbieb in Ham werd genomen door beweging.net Ham en KWB-bestuursleden Patrick Bosmans en Paul Nies. “Het idee om een Fietsbieb in Ham te openen groeide uit een interactie op het online participatieplatform www.iedereenburgemeester.be. Ondertussen zijn we in de opstartfase en zal de Fietsbieb in Ham in het voorjaar van 2018 openen in de oude schoolgebouwen van Genebos,” aldus Patrick Bosmans.

Fietsbieb Diepenbeek

Stijn Knuts van beweging.net Diepenbeek: “Ook in Diepenbeek zal het eerste fietsje worden uitgeleend in 2018. Onze eigen partnerorganisaties staan volledig achter dit initiatief en nieuwe partners zoals pleK voor elk kind en fietsatelier VEDO staan klaar om de Fietsbieb mee tot een succes uit te bouwen.”

Gezocht voor de Fietsbiebs

Om van start te kunnen gaan zijn beide locaties nog op zoek naar fietsjes. Wanneer je een fiets schenkt aan de Fietsbieb, krijg je meteen een jaar gratis lidmaatschap voor jezelf of om aan iemand anders weg te schenken. Contacteer Fietsbieb om je fietsje te komen ophalen of breng het zelf binnen op de inzameldag: