De Antwerpse rolkar

Individueel Aangepast Vervoer, in samenwerking met DOAV Antwerpse Rolkar.

Adidas footwear | As part of Jordan Brands unveiling of their Summer 2021 lineup, official images of the the Air Jordan 6 "Barely Rose" (Gold Hoops) , Sciaky

CONTACT

DOAV De Antwerpse Rolkar vzw
Professor Van Den Wildenberglaan 2
2100 Deurne
Tel: 03/230.02.23
Fax: 03/218.51.08
Email: boekingen@rolkar.be


KOST

Vervoer vanaf 0-3 km
(vast tarief inclusief instapgeld)
1 km - € 3,00 
2 km - € 3,50
3 km - € 3,75
Vervoer vanaf 4-75 km
(kilometerprijs berekend per schijf + € 2,00 instapprijs)
4-25 km - € 0,50
25-75 km - € 0,75 
Betaling via maandelijse factuur 
Inwoners van de stad Antwerpen kunnen betalen met taxicheques

WEBSITE

De Antwerpse rolkar

WAT

Al ruim 30 jaar biedt De Antwerpse Rolkar vzw aangepast vervoer aan. Ervaren chauffeurs brengen personen met een mobiliteitsbeperking van plaats A naar B. Hierbij is veiligheid heel belangrijk voor ons. De chauffeurs helpen u bij het in- en uitstappen van de wagen. Ze staan steeds voor u klaar. Wij brengen u met plezier naar het werk, naar een school of vorming, naar je sportclub of naar een familielid. Elke dag van de week kan u op ons rekenen.

VOOR WIE

De Antwerpse Rolkar biedt vervoer aan voor personen met een mobiliteitsbeperking. Zowel personen met een erkende handicap als andersvaliden kunnen gebruikmaken van onze dienst. We vervoeren rolwagengebruikers, maar ook mensen met ernstige mobiliteitsproblemen die moeilijk of onmogelijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Heeft u extra ondersteuning nodig bij het verplaatsen, dan staan wij voor u klaar!

Bovendien werd op 1 januari 2017 de persoonsvolgende financiering (PVF) ingevoerd. Personen met een erkende handicap krijgen sindsdien een eigen budget op maat van hun vraag naar ondersteuning en kunnen zelf bepalen hoe ze dat budget spenderen. Aangezien De Antwerpse Rolkar de goedkoopste vervoersdienst is binnen de Antwerpse regio, kunnen deze mensen besparen op mobiliteit. Op die manier houden zij een groter deel van hun budget over om aan andere ondersteuning te spenderen.

Het doel van de vzw is dus om zoveel mogelijk mensen die onder de doelgroep vallen verder te helpen en dat steeds op een zorgvuldige manier, waarbij het vervoer met aandacht centraal staat.

WAAR

De Antwerpse Rolkar vzw voorziet ritten vanuit regio Antwerpen en omstreken. Wij zorgen ervoor dat u veilig en op tijd vervoerd wordt naar locaties over heel België. Daarnaast wordt er nog samengewerkt met enkele alternatieve diensten die aangepast vervoer regelen in andere regio’s in België.

De Antwerpse Rolkar vzw is als Dienst Openbaar Aangepast Vervoer voor personen met mobiliteitsbeperking erkend door:

  • Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap
  • Vlaamse Overheid departement Mobiliteit en Openbare Werken
  • Provincie Antwerpen en lokale gemeentebesturen (Borsbeek, Boechout, Mortsel, Kontich, Edegem, Hove, Wijnegem, Wommelgem, Zwijndrecht)

Het is dankzij de steun van bovenstaande overheidsorganen dat de werking van De Antwerpse Rolkar gegarandeerd kan worden.