Taxicheques van lokale overheden

Sommige lokale besturen bieden inwoners met verplaatsingsmoeilijkheden en een beperkt inkomen de mogelijkheid om taxicheques aan te kopen, bijvoorbeeld Stad Gent.

 

Best Sneakers | Marki

 

Kost

Kost taxicheque:  € 0,75
(10 cheques:  € 7,50)
Betaalwaarde per taxicheque: € 2,5
Het verschil betaalt Stad Gent.

Website

Taxicheques Stad Gent

De Stad Gent biedt aan mensen met verplaatsingsmoeilijkheden en een beperkt inkomen de mogelijkheid om taxicheques aan te kopen. Met een taxicheque kan men aan een sterk verminderde prijs een taxirit maken. De taxicheques kunnen enkel gebruikt worden voor vervoer met taxidiensten en diensten voor het verhuren van voertuigen met bestuurder, vergund door de Stad Gent.

Personen die taxicheques wensen te gebruiken moeten eerst een persoonlijke gebruikerskaart aanvragen bij het Gentinfo-punt AC Zuid of in één van de dienstencentra van de Stad Gent. De aanvraag kan ook ingediend worden door een vertegenwoordiger, namens en enkel ten behoeve van een persoon die voldoet aan de voorwaarden voor het gebruik van taxicheques. Rechthebbende gebruikers of hun vertegenwoordiger kunnen daar dan op vertoon van een geldige gebruikerskaart, tegen contante betaling of via bancontact taxicheques aankopen. 
 
Niet alleen Gent, maar ook andere steden en gemeenten bieden taxicheques aan. Best navragen bij jouw stad of gemeente.