Een auto delen met je buren?

Via de dienst Cozycar ondersteunt Autodelen.net het kostendelend particulier autodelen. De dienst zorgt ervoor dat het autodelen onder buren en vrienden correct geregeld is.

Authentic Sneakers | Yeezy Boost 350 Trainers

Kost

Lidgeld Cozycar
€ 10 per domicillieadres

Inwoner Hasselt?
Gratis

Inwoner van Leuven?
Gratis voor het eerste jaar!

Inwoner van Gent?
Gratis voor 3 jaar!
 

Kosten gebruiker deelauto:
Kilometerprijs tussen € 0.25 en  € 0.35
(alle kosten zoals brandstof, verzekering, taksen, onderhoud, pechhulp inbegrepen)

Je betaalt slechts bij gebruik

Website

Cozycar

 

Via Cozycar kan je autodelen met mensen uit je buurt. Je maakt samen met je buren afspraken en zet een kostendelend systeem op. Door enkel de reële kosten van het gebruik aan te rekenen, bespaar je als eigenaar een flinke duit en betaal je als autodeler een minimale prijs voor het gebruik van de auto van je buur. Cosycar-leden krijgen toegang tot een online module om deze prijs per km te berekenen.

Op een 'vraag- en aanbodkaart' kunnen leden nagaan wie er in hun buurt al aan autodelen doet.

Autodelen met je buren betekent ook goede afspraken maken: hoe wordt de wagen gereserveerd? Waar staat die geparkeerd? Hoe regelen we de sleuteloverdacht? Wat bij esthetische schade? Voor de Cozycar-leden is er een handige online reservatietool en voorzien we een voorbeeld contract en -reglement. 

Uiteraard wil zowel de eigenaar van de deelwagen, alsook de autodeler goed verzekerd zijn. Er bestaat een specifieke autodeelverzekering voor iedereen die aan autodelen met z'n buren wil doen.