Fietsen Zonder Leeftijd

Met Fietsen Zonder Leeftijd geven we het plezier van een eindje fietsen terug aan mensen die niet (meer) zo mobiel zijn.  Met de riksja geraken ze weer wat verder en wordt hun leefwereld net dat tikkeltje groter. Eenzaamheid verdwijnt even. Spontaan komen er verhalen en een gezellige babbel met de vrijwilliger die hen vervoert.  Mooie sociale contacten over generaties heen: de riksja wordt zo een sociaal instrument dat mensen actief samenbrengt.

latest Running Sneakers | womens winter boots free shipping , Fitforhealth

Huur

Huur Rikjsa: € 350 per week
Waarborg: € 250, die je terugkrijgt als je de riksja in dezelfde staat terugbrengt als je hem ontvangen hebt


Transport 

Haal de riksja op en brengt hem terug naar Mobiel 21 vzw
Vital Decosterstraat 67A, 3000 Leuven

Website

Fietsen Zonder Leeftijd

In heel Vlaanderen

Fietsen Zonder Leeftijd is een initiatief van Mobiel 21, in samenwerking met Fietsberaad. Mobiel 21 is licentiehouder voor België voor alle initiatieven gebaseerd op het Deense concept Cycling without Age uit Kopenhagen. Momenteel zijn er in Vlaanderen ook lokale initiatieven in Wetteren, Deinze, Lochristie, Gent, Antwerpen, Turmhout, Zandhoven, Leuven, zemst, ...

Start zelf een lokaal initiatief

Ga samen met anderen aan de slag om Fietsen Zonder Leeftijd in jouw buurt op te starten: door vrijwilligers te werven, sponsoring te zoeken en te zorgen voor de nodige publiciteit om bekendheid te geven aan het project. Je kunt daarbij rekenen op de ervaring en steun van Mobiel 21. Mogelijke partners zijn de gemeente, de plaatselijke welzijnsorganisatie die zich richt op ouderenzorg en/of vrijwilligerswerk en natuurlijk de lokale afdelingen van de Fietsersbond en de seniorenbonden.

Word Riksjef

De riksjef is eigenlijk de plaatselijke coördinator van Fietsen Zonder Leeftijd. Hij of zij organiseert de training van de vrijwillige bestuurders van de riksja’s en legt een ‘match’ tussen een aanvraag voor een rit en een vrijwilliger die op het gewenste tijdstip beschikbaar is. De riksjefs krijgen ondersteuning vanuit Mobiel 21 en kunnen deelnemen aan bijeenkomsten om hun ervaringen uit te wisselen met hun collega’s uit andere gemeenten.

Word Piloot

Vrijwilligers nemen senioren of mindermobielen mee op een fietstocht in een riksja, een uitgebouwde en comfortabele elektrische bakfiets. Fietsen Zonder Leeftijd is een win-win voor iedereen die meefietst. Een eenvoudige en veilige uitstap die iedereen aankan. En vooral: waar iedereen van geniet!

De Riksja

De fiets van Fietsen Zonder Leeftijd is geïnspireerd op de Indische riksja, waarbij vooraan twee passagierszitplaatsen zijn. Ter geruststelling voor de piloot: de riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning! Voordat je begint, krijg je een training in het gebruik van de riksja en ook in het omgaan met de doelgroep van Fietsen Zonder Leeftijd.