Sneller aan het werk met een fosterfiets

Fosterfietsen zijn elektrische fietsen die werkzoekenden zonder eigen vervoer uit Meerhout, Geel en Laakdal kunnen huren om te gaan solliciteren of werken. Het project heeft tot doel hun kansen op werk te verhogen.

latest Nike Sneakers | adidas

WAAR

Geel
Laakdal
Meerhout

HUUR

Huurprijs fosterfiets: € 2 per dag

 

 

 

 

Voor wie

Werkzoekenden zonder eigen vervoer uit Meerhout, Geel en Laakdal kunnen sinds 1 oktober een elektrische fiets huren om te gaan solliciteren of werken. Op die manier kunnen zij bedrijventerreinen, die niet makkelijk bereikbaar zijn met openbaar vervoer,  toch bereiken. Het project heeft tot doel hun kansen op werk te verhogen.

Peters en meters

De naam fosterfiets is niet toevallig gekozen. Organisaties en bedrijven nemen als peter of meter de aankoop en het onderhoud van een elektrische fiets op zich. De Sprong vzw neemt de coördinatie en reparaties van de fietsen voor zijn rekening waardoor het project ook bijkomende tewerkstelling in de sociale economie creëert.

Initatiefnemer

De werkgroep Alleman Mobiel ontwikkelde het concept nadat tal van werkzoekenden aangaven zonder eigen vervoer niet op de bedrijventerreinen te geraken omdat er bijna geen openbaar vervoer is. Als betaalbaar alternatief kwam de werkgroep op het idee om elektrische fietsen te verhuren.

 

Het project kwam tot stand dankzij de steun van de Provincie Antwerpen, stad Geel, gemeenten Meerhout en Laakdal, PWA Geel, PWA Meerhout, ACV en VormingplusKempen.