Fietssatellietpunten: veilig met de fiets naar het werk!

Met het  EFRO-project “Ravenshout, Eurologisch op weg” realiseerden de Provincie Limburg, de gemeenten Beringen, Ham en Tessenderlo i.s.m. de POM en De Lijn de fietssatellietpunten om de mobiliteit naar het tweede grootste bedrijventerrein van Limburg te verduurzamen. Fietssatellietpunten zijn beveiligde fietsenstallingen, uitgerust met een fietsverhuursysteem en een elektronisch toegangssysteem.

Mysneakers | Patike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers , Gov

Contact

info: mobidesk@limburg.be
011 23 83 83
Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt

reservering: ravenshout@vzwbasis.be
013 29 84 64

Website

Mobidesklimburg

 

 

Wat?

Fietssatellietpunten willen de combinatie van openbaar vervoer en fiets of auto en fiets richting industrieterreinen vergemakkelijken. Door op fietsbare afstand van het industrieterreinen fietsen en veilige fietsenstalling te voorzien wordt "fietsen naar het werk" echt een optie. Ravenshout is nu zeer goed bereikbaar per fiets, vanuit de verschillende windrichtingen. 

Fietssatellietpunt… iets voor jou?

Het gebruik van het fietssatellietpunt kan onder verschillende vormen:

  • Carpool je met iemand die Ravenshout passeert of in een ander bedrijf werkt dan jezelf? In plaats van een omweg te moeten maken met de auto, kan je de wagen parkeren op de (carpool)parking aan het fietssatellietpunt, en rijdt je verder tot aan je bedrijf met de fiets. 
  • Of stel je komt met de auto werken, omdat je geen bus hebt die tot aan je werkplek rijdt. Maar de je bus rijdt wel tot aan de carpoolparking met fietssatellietpunt. Dan neem je gewoon de bus tot aan die halte en rijdt het laatste stukje verder met de fiets.

Elke werknemer kan zijn of haar eigen fiets gebruiken en stallen in het fietssatellietpunt, of een Ravenshout fiets huren of kopen. Ook het onderhoud van je fiets kan je regelen via het fietssatellietpunt.

Waar?

 Er zijn drie fietssatellietpunten rond Ravenshout:

  • in Ham aan het gemeentehuis, dichtbij een parking met de bushalte “Kwaadmechelen kerk”
  • in Tessenderlo op het Eikelplein in Hulst, aan de bushalte “Hulst-kerk”
  • in Beringen aan de carpoolparking naast de afrit 26 en dichtbij de bushalte “Paal-Zwanenbergstraat”

Er zijn 8 mooie routes uitgestippeld naar het bedrijventterein. Deze handige fietskaart gidst werknemers naar hun werk.