AVIRA – Autodelen voor iedereen met een rolstoelvriendelijke auto

Af en toe een aangepaste wagen nodig? Met het AVIRA -project is het mogelijk om aangepaste rolstoelvriendelijke wagens te delen met een groot aantal mensen. Vaak zijn het woonzorgcentra die hun auto delen met de buurtbewoners. Maar ook particulieren kunnen hun auto uitlenen.

latest Running Sneakers | Nike SB

Waar

Oostende, Brugge, Edegem, Schilde, Evergem, Menen, Kortemark, Maldegem en Herent

 

Meer weten?

www.autodelen.net/avira

 

 

Via AVIRA kunnen de aangepaste (rolstoelvriendelijke) wagens van zorgvoorzieningen buiten de werkuren ter beschikking gesteld worden van de bewoners. Ook buurtbewoners met of zonder beperking kunnen de wagens gebruiken. Voor het besturen van de auto's werkt AVIRA samen met vrijwilligers. Op deze manier verhoogt de mobiliteit van rolstoelgebruikers en kunnen ook zij deel uit maken van de maatschappij.

Troeven

• Aangepast autodelen is goed voor de toegankelijkheid; niet alleen voor jezelf maar ook voor je buren die ook nood hebben aan betaalbaar & toegankelijk vervoer.

• Autodelen is goed voor je portemonnee: autodelen = kosten delen.

• Autodelen is flexibel: jij bepaalt wanneer je de wagen wilt gebruiken.

• Autodelen is fijn: de auto staat in je wijk, samen met je buren beleef je leuke momenten.

• Autodelen is goed voor je buurt: een gedeelde wagen vervangt gemiddeld 4 tot 8 privéwagens. Dit is heel wat vrije ademruimte voor je wijk.

• Autodelen is goed voor het milieu: autodelers verplaatsen zich veel vaker op een duurzame manier, zoals met het openbaar vervoer. Dit betekent minder C02 uitstoot en minder aardopwarming.

Hoe werkt het?

Wie aan autodelen wil doen, kan online de wagen(s) reserveren. Er wordt gewerkt met een tarief waarbij een waarborg wordt gevraagd, een prijs per gereden kilometer en per uur. Concreet maak je als gebruiker een afspraak met de organisatie, reserveer je de wagen en betaal je het aantal gereden kilometers na gebruik.

Deelnemen?

Heb je zelf een rolstoelvriendelijke wagen die je zou willen delen met de buurt? Of wil je graag meer informatie over hoe het werkt en wat de voordelen zijn? Neem dan contact op met info@autodelen.net