Gebruik een wagen van de gemeente

Heb je af en toe een wagen nodig? Steeds meer gemeenten stellen één of meerdere dienstwagens na de kantooruren en in het weekend ter beschikking van de inwoners via autodeelprojecten. Voor veel inwoners een eenvoudige manier om kosten te besparen. Het delen van deze wagens is bovendien kostenefficiënt en een ideale manier om als gemeente het goede voorbeeld te geven en duurzame mobiliteit te bevorderen.

best Running shoes | Giftofvision , Sneakers search engine

Waar

Antwerpen, Bilzen, Bornem, Brasschaat, Deinze, Diksmuide, Duffel, De Panne, Edegem, Evergem, Gent, Kortrijk, Londerzeel, Mechelen, Provincie West-Vlaanderen, Neerpelt, Roeselare, Schellen, Schoten, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas en Wevelgem. 

 

Website

Delen gemeentelijk wagenpark

 

DELEN VAN DE GEMEENTELIJKE VLOOT

In Vlaanderen zijn er heel wat lokale overheden die een eigen wagenpark beheren. Vaak worden deze wagens enkel tijdens de kantooruren gebruikt. Eigen gemeentelijke wagens zijn relatief duur gezien ze gemiddeld minder gebruikt worden dan een doorsneewagen in Vlaanderen. Het delen van deze wagens met de inwoners is dé oplossing om kostenbesparend te werken en om duurzame mobiliteit in de gemeente te bevorderen.

MOGELIJKHEDEN

Er zijn verschillende mogelijkheden om autodelen te integreren binnen de gemeentelijke vloot:

  • Deel één of meerdere gemeentelijke wagens met de bevolking (buiten de kantooruren)
  • Vervang eigen wagens door deelwagens van autodeelaanbieders en gebruik ze zowel intern als met de bevolking.

BEGELEIDING

Autodelen.net maakt in overleg met de gemeente een plan op maat en geeft de gemeente een overzicht van de verschillende autodeelorganisaties waarmee ze kan samenwerken voor de praktische organisatie van een gemeentelijk autodeelsysteem. Bovendien biedt ze inhoudelijke ondersteuning bij de opmaak van communicatie- en promotiecampagnes.

Meer weten: info@autodelen.net