Blue Assist

BlueAssist is een hulpmiddel dat een houvast biedt aan mensen die geen eenvoudige vraag kunnen of durven stellen. Met behulp van een BlueAssist-kaart of -applicatie, tonen ze hun hulpvraag aan jou. Lees hun vraag en jouw antwoord helpt hen weer verder!
 

Website

Blueassist

Kost

Gratis!

Wat is Blue Assist

Het BlueAssist-icoon is een internationaal erkend icoon dat een houvast biedt aan mensen die het moeilijk hebben om een eenvoudige vraag te stellen aan een medeburger. Met behulp van BlueAssist doen zij beroep op de goede burgerzin. Momenteel zijn er drie BlueAssist-instrumenten: de BlueAssist-Kaartjes, BlueAssist-app en BlueAssist op Cloudina. Allemaal gratis te gebruiken.

De gebruikers van BlueAssist verder op weg helpen, geeft je een goed gevoel: Je geeft mensen de kans om dagelijkse dingen alleen te durven doen zoals boodschappen doen, de bus nemen, …

Voor wie

BlueAssist is er voor iedereen die het moeilijk heeft om informatie te be­grij­­pen of zelf begrepen te worden: mensen met een verstandelijke beperking, beginnende dementie of een taalbarrière. 

Praktisch

In de praktijk betekent ‘Hulp vragen’ rond mobiliteit meestal gewoon vragen stellen zoals:

  • “Is dit de trein voor Gent-Dampoort?”
  • "Ben ik aan de halte 'Centrum?"

Vaak worden de te voorziene vragen door een begeleider, mantelzorger of relatie van de gebruiker vooraf op de kaartjes geschreven of in de app gezet.
Voor gebruikers die niet kunnen lezen wordt aan de vraag een pictogram of afbeelding gekoppeld, als referentie voor deze gebruiker, om de juiste vraag te kunnen tonen.

Blue assist - opleidingen

BlueAssist organiseert opleidingen (open en op maat) ism Vonx. Het aanbod richt zich zowel naar potentiële gebruikers als naar begeleiders en naar leidinggevenden van voorzieningen zoals scholen, organisaties en bedrijven.

  • Gebruik en implementatie van BlueAssist bij jou als gebruiker.
  • Gebruik en implementatie van  BlueAssist in jouw organisatie, bedrijf of gemeente.
  • Gebruik en implementatie van de app’s van Cloudina als ondersteuning voor meer autonomie en sociale inclusie.