Meer Mobiel - alles over aangepast vervoer

Heb je door een handicap, ouderdom, ziekte of (tijdelijke) beperking moeilijkheden om je te verplaatsen? Verdwaal je in het uiteenlopende en vaak plaatselijk heel verschillende aanbod van aangepast vervoer? Heb je geen idee waar je recht op hebt of van welke kortingen je kan genieten?

MeerMobiel bundelt alle informatie omtrent aangepast vervoer in Vlaanderen én Brussel, je rechten als gebruiker, eventuele financiële tegemoetkomingen en (beleids)ontwikkelingen op vlak van toegankelijke mobiliteit. 

Mysneakers | Off-White x Air Jordan 1 NRG UNC The Ten — Ietp

Meer Mobiel is een initiatief van Inter
Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid
Tel: 011 26 50 30 
info@meermobiel.be

Website

Meermobiel

 

 

Hoe vanzelfsprekend is mobiliteit? Hoe evident is het hebben van de mogelijkheid om te gaan en te staan waar je wil, wanneer je wil? Om spontaan, probleemloos en zonder zorgen een verplaatsing te maken?

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Voor velen onder ons is dit echter geen sinecure. Een handicap, ziekte of (tijdelijke) beperking maken een verplaatsing moeilijk. Om maar te zwijgen van allerlei fysieke hindernissen zoals te hoge drempels, een oneffen stoep op weg naar het station of bussen die niet zijn voorzien op het veilig vervoeren van een rolstoelgebruiker. Bovendien is het belangrijk om eveneens stil te staan bij het feit dat uiteindelijk wij allemaal, naarmate we ouder worden, te maken zullen krijgen met een mobiliteitsbeperking.

Een toegankelijk en aangepast vervoersnetwerk is daarom essentieel. Mobiliteit is immers een basisrecht! 

MeerMobiel biedt raad en dit op verschillende manieren:

 • Vervoer zoeken? 
  De eenvoudige zoekmachine laat toe om aan de hand van een postcode en een zelf in te vullen zoekprofiel, (aangepast) vervoer te vinden in Vlaanderen en Brussel.
   
 • Wat bestaat er?
  Het is vaak een hele klus om snel en makkelijk informatie over het bestaande aanbod aangepast vervoer terug te vinden. Hier vind je een overzicht van alle aanbieders; gaande van toegankelijk openbaar vervoer tot deur-tot-deurvervoer. 
   
 • Waar heb ik recht op?
  MeerMobiel is dé informatiebron om te weten wat er bestaat op vlak van dienstverlening, tegemoetkomingen, kortingen, voorrangskaarten of andere maatregelen ter ondersteuning van mensen met een mobiliteitsbeperking. 
   
 • Meer weten?
  Je vindt hier een verklarende woordenlijst en aanvullende informatie over alles wat met mobiliteit te maken heeft, waar je terecht kan met klachten en waar je tips en tricks alsook ervaringen kan delen.