E-fietsen zonder zorgen

De elektrische fiets is dé nieuwe manier om je te verplaatsen. De fiets met trapondersteuning biedt dan ook mooie voordelen: een goedkoop alternatief voor de auto, beter voor het milieu én de manier om in beweging te blijven.  Maar elektrisch fietsen is even wennen. Een workshop e-fietsen biedt een antwoord op vele vragen over het gebruik, de aankoop en de veiligheid van de e-fiets. 

 

Waar

Op verschillende locaties in Vlaanderen

Prijs

Prijs van een workshop is afhankelijk van de organisator en de inhoud. Raadpleeg dus de juiste website voor meer informatie.

Website 

Pasar,  E bikerijschool, Okra

De elektrische fiets is allang geen uitzondering meer in het straatbeeld. Maar hij zorgt toch ook voor heel wat vragen en onzekerheden: hoe kies is een e-fiets? Wat met de wetgeving? Hoe zit dat met die batterijen? ... Daarom richten  heel wat organisaties cursussen in waarin zowel de theorie als de praktijk van elektrisch fietsen aan bod komt. Vooral senioren hebben een hoog ongevalsrisico op de fiets en kwetsuren zijn bij een e-fietsongeval vaak ernstiger dan bij een gewone fiets.

  • Pasar organiseert workshops elektrisch fietsen voor gemeenten, bedrijven en verenigingen. Tijdens deze workshops maak je kennis met de werking en voordelen van de elektrische fiets. Je krijgt alle nodige informatie van een consulent elektrisch fietsen, aan wie je meteen ook al je vragen kan stellen. Daarna is er tijd voor een testrit. 
  • De workshops van de E-bike Rijschool worden verzorgd door zeer ervaren experts inzake de elektrische fiets. De school beschikt over 27 uitgewerkte cursusmodules waarmee ze een workshop op maat van de organisator en de doelgroep kunnen samenstellen. De behandelde onderwerpen beslaan een brede waaier: e-bike techniek, gewenning, training, verkeerslessen, oefenparcours en evenementen. 
  • Voor 55-plussers organiseren OKRA-trefpunten een cursus Veilig (elektrisch) fietsen in groep. Kijk hier of er een cursus in jouw buurt is. Inschrijven kan via de contactpersoon die in de tabel staat vermeld.

Voor wie 

Elke geïnteresseerde, beginnende of ervaren, fietser

Op zoek naar oplaadpunten voor elektrisch fietsen

  • Een overzicht van al de oplaadpunten voor je e-fiets vind je hier.