Trap langs een fietspunt

Een fiets huren wanneer je aankomt met de trein? Heeft je fiets een kleine herstelling nodig alvorens de stad in te rijden? Het kan in een van de 45 fietspunten in Vlaanderen en Brussel. Fietspunten zijn initiatieven uit de sociale economie die het gebruik van de fiets, in combinatie met het openbaar vervoer, willen promoten.  

best Running shoes brand | Women's Nike Air Jordan 1 trainers - Latest Releases , Ietp

Prijs

Een fiets huren: € 15 per dag

Herstelling aan je fiets: prijs in functie van de werktijd en het materiaal

B-dagtrip: varieert volgens leeftijd (jonger dan/vanaf 26 jaar) en afstand. 

Contact

info@fietsenwerk.be

Website

www.fietsenwerk.be

 

De fiets is een belangrijke schakel als voor- en natransportmiddel bij openbaar vervoer. Fietsen is gezond, milieuvriendelijk, snel en ideaal als vervanging of aanvulling op de auto of openbaar vervoer.

Fietspunten zijn initiatieven uit de sociale economie die het gebruik van de fiets, in combinatie met het openbaar vervoer, willen promoten. Daarom vind je ze in de eerste plaats aan treinstations. Fietspuntmedewerkers zorgen er voor toezicht op en netheid van de fietsenstallingen. Daarnaast kunnen ze ook fietsen verhuren en zorgen ze voor kleine herstellingen aan fietsen, die nodig zijn om veilig en reglementair thuis te komen.

Fietspunten staan ten dienste van alle fietsers. Bovendien worden ze uitgebaat door ondernemingen uit de sociale economie die werken met kansengroepen, zoals laaggeschoolden of langdurig werklozen. Ze opereren allen onder de koepel van Fiets en Werk. 

Win³ dus: winst voor fietsers, kansengroepen en de maatschappij! 

Op dagtrip met trein en fiets

In samenwerking met verschillende fietspunten biedt NMBS Mobility B-Dagtrips Trein + Huurfiets aan.

Een B-Dagtrip Trein + Huurfiets omvat de heen-en-terugreis in 2de klas vanaf een Belgisch station naar één van de fietspunten gecombineerd met het gebruik van een huurfiets voor een volledige dag. 

Voor wie 

Voor iedereen

Waar

Op dit moment zijn er 45 fietspunten actief in Vlaanderen en Brussel en 8 in Wallonië.