Elektrisch fietsen

De elektrische fiets is dé nieuwe manier om je te verplaatsen. De fiets met trapondersteuning biedt dan ook mooie voordelen: een goedkoop alternatief voor de auto, beter voor het milieu én een goeie manier om in beweging te blijven.  Maar elektrisch fietsen is even wennen. Een workshop e-fietsen biedt een antwoord op vele vragen over het gebruik, de aankoop en de veiligheid van de e-fiets.

Bekijk het filmpje op ROB-TV

Waar

Op verschillende locaties in Vlaanderen

Prijs

Prijs van een workshop is afhankelijk van de organisator

Websites

Pasar

E-bike rijschool  

Veilig e-fietsen voor 55-plus

 

Wat

De elektrische fiets is allang geen uitzondering meer in het straatbeeld. Maar hij zorgt toch ook voor heel wat vragen en onzekerheden: hoe kies ik een e-fiets? Wat met de wetgeving? Hoe zit dat met die batterijen? ... Daarom richten heel wat organisaties cursussen in waarin zowel de theorie als de praktijk van elektrisch fietsen aan bod komt. Vooral senioren hebben een hoog ongevalsrisico op de fiets en kwetsuren zijn bij een e-fietsongeval vaak ernstiger dan bij een gewone fiets.

  • Pasar organiseert workshops elektrisch fietsen voor gemeenten, bedrijven en verenigingen. Tijdens deze workshops maak je kennis met de werking en voordelen van de elektrische fiets. Je krijgt alle nodige informatie van een consulent elektrisch fietsen, aan wie je meteen ook al je vragen kan stellen. Daarna is er tijd voor een testrit. 
  • De workshops van de E-bike Rijschool worden verzorgd door ervaren experts inzake de elektrische fiets. De school beschikt over 27 uitgewerkte cursusmodules waarmee ze een workshop op maat van de organisator en de doelgroep kunnen samenstellen. De behandelde onderwerpen beslaan een brede waaier: e-bike techniek, gewenning, training, verkeerslessen, oefenparcours en evenementen. 

Voor wie

Elke geïnteresseerde, beginnende of ervaren fietser.

Op zoek naar meer informatie 

  • In het ​Cahier n°3: Elektrische fietsen van Fietsberaad i.s.m. Mobiel 21 lees je meer over de verschillende soorten e-bikes en verkeersregels en wetcode, ...​
  • Lees ook Inzicht n°31: Een elektrische boost voor fietsgebruik van Mobiel 21.
  • Op de website van nooitmeerfile vind je info over de voordelen van de elektrische fiets in het woon-werkverkeer. Met een elektrische fiets kan je immers gemakkelijk afstanden van 15 km of meer overbruggen. 
  • De provincie West-Vlaanderen zet je graag elektrisch op weg. Lees er alles over in deze folder.