Fietsbieb

In Mol en Retie kan je terecht in de Fietsbieb als je een kinderfiets nodig hebt. Je koopt geen fiets, je leent er eentje.

Fietsbieb Mol

Adres: Sint-Apollonialaan 198
Open: elke 2de woensdag van de maand van 14 tot 16 u en elke 4de zaterdag van de maand van 14 tot 16 u
Tel.: 014 40 31 62


Fietsbieb Retie

Adres: Kasteelstraat 67
Open: elke vierde woensdag van de maand van 14 tot 16 u en elke tweede zaterdag van de maand van 10 tot 12 u
Tel.: 014 40 31 62
 

Website

Fietsbieb Retie

Fietsbieb Mol

 

De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Bij de Fietsbieb kunnen kinderfietsen tot 12 jaar geleend worden mits je lid wordt van de Fietsbieb. Voor de leeftijd van 12 jaar ontgroeit een kind zijn/haar fietsje bijzonder snel. De portemonnee volgt niet altijd. Een tweedehandsje vind je wel, maar vaak komen er wat kosten aan te pas vooraleer zoon of dochter veilig de baan op kan. Leden van de Fietsbieb hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Zij kunnen een tweedehandse fiets lenen die tiptop in orde is. Is er nood aan een grotere fiets of wil je kind een ander modelletje? Wel, dan mogen leden hun geleende fiets inwisselen voor een ander exemplaar.

Fietsbieber ben je als je een lidgeld van € 20 per jaar betaalt. Wie echter een kinderfiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, is meteen een jaar gratis fietsbieber. Die geschonken fiets wordt volledig in orde gebracht en krijgt vlug een nieuw leven.
Opgelet! Bij het lenen van een fiets wordt € 20 waarborg gevraagd. Uiteraard krijg je die terug wanneer je de fiets weer inlevert.