Rent My Bike

Verspreid over tal van locaties in Vlaanderen wil Rent My Bike eigenaars van stilstaande fietsen in contact brengen met mensen op zoek naar een fiets.

Waar

Tal van locaties in Vlaanderen die je hier kan checken.
Het huren van een fiets wordt mogelijk van zodra er genoeg verhuurders zijn gevonden.

Prijs

De prijs wordt door de verhuurder bepaald en wordt beïnvloed door vraag en aanbod. Als richtprijs wordt een bedrag van 15€ per dag gegeven.

Contact

rentmybike@vlaanderen-fietsland.be.
+32 (0) 473 46 79 20

Website

www.rentmybike.be

Wat

'Rent My Bike' trad in de zomer van 2015 gretig toe tot de vrij jonge markt van de deeleconomie. Deze start-up gebruikt een gelijkaardig businessmodel als AirBnB, maar verhuurt stilstaande fietsen aan mensen met een tijdelijke vraag naar een fiets. Dat doen ze door vragers en aanbieders simpelweg met elkaar in contact te brengen via een online platform. Door zoveel mogelijk potentiële verhuurders te verzamelen, willen zij op termijn verspreid over heel Vlaanderen huurfietsen kunnen aanbieden.

Rent My Bike probeert de betrouwbaarheid en kwaliteit van de geleverde diensten te garanderen. Dit doen ze door enkel volledig geregistreerde gebruikers met een geldig identiteit toe te laten en gebruikers aan te sporen van elke deal en betrokkene een correcte evaluatie te schrijven. Gebruikers die de regels niet naleven kunnen zo gemakkelijk worden aangeklaagd of uit het ledenbestand worden geschrapt. Rent My Bike zal bovendien de mogelijkheid bieden om een waarborg te vragen voor de fiets. De mogelijkheden voor een optionele verzekering tegen diefstal/schade worden nog bekeken.

Hoe werkt het

Het huren van een fiets via Rent My Bike is eenvoudig. Verhuurders en huurders registreren zich via de website. Als verhuurder geef je een locatie in waar je de fiets wil overhandigen en de details van het type fiets dat je ter beschikking stelt. Als huurder bekijk je op de kaart het aanbod en kies je de meest geschikte fiets uit. De aanvraag wordt vervolgens doorgestuurd naar de verhuurder. Eens die akkoord gaat met de huur, is de huur in kannen en kruiken en kan je je fiets afhalen op het afgesproken tijdstip en dito plaats. De betalingen gebeuren elektronisch met tussenkomst van Rent My Bike.

Voor wie

Iedereen kan toetreden tot de Rent My Bike community.