De elektrische fiets is allang geen uitzondering meer in het straatbeeld. Maar hij zorgt toch ook voor heel wat vragen en onzekerheden: hoe kies is een e-fiets? Wat met de wetgeving? Hoe zit dat met die batterijen? ... Daarom richten heel wat organisaties cursussen in waarin zowel de theorie als de praktijk van elektrisch fietsen aan bod komt. Vooral senioren hebben een hoog ongevalsrisico op de fiets en kwetsuren zijn bij een e-fietsongeval vaak ernstiger dan bij een gewone fiets.
- Pasar organiseert workshops elektrisch fietsen voor gemeenten, bedrijven en verenigingen. Tijdens deze workshops maak je kennis met de werking en voordelen van de elektrische fiets. Je krijgt alle nodige informatie van een consulent elektrisch fietsen, aan wie je meteen ook al je vragen kan stellen. Daarna is er tijd voor een testrit.
- De workshops van de E-bike Rijschool worden verzorgd door zeer ervaren experts inzake de elektrische fiets. De school beschikt over 27 uitgewerkte cursusmodules waarmee ze een workshop op maat van de organisator en de doelgroep kunnen samenstellen. De behandelde onderwerpen beslaan een brede waaier: e-bike techniek, gewenning, training, verkeerslessen, oefenparcours en evenementen.
- Voor 55-plussers organiseren OKRA-trefpunten een cursus Veilig (elektrisch) fietsen in groep. Kijk hier of er een cursus in jouw buurt is. Inschrijven kan via de contactpersoon die in de tabel staat vermeld.
Voor wie
Elke geïnteresseerde, beginnende of ervaren, fietser
Op zoek naar meer informatie over elektrisch fietsen
-
Op de website van nooitmeerfile vind je heel wat informatie terig over de voordelen van de elektrische fiets in het woon-werkverkeer. Met een elektrische fiets kan je immers gemakkelijk afstanden van 15 km of meer overbruggen.
-
De provincie West-Vlaanderen zet je graag elektrisch op weg. Lees er alles over in deze folder.
-
Een overzicht van al de oplaadpunten voor je e-fiets vind je hier.